Kelder waterdicht maken

Informatie en advies

Kelder waterdicht makenDe kelder waterdicht maken kan bereikt worden door verschillende vochtbestrijding methoden. Afhankelijk van het probleem waardoor er vocht in de kelder ontstaat zijn er meerdere passende oplossingen die wij op deze pagina zullen bespreken. Dit zijn oplossingen die niet alleen bij plassen water in de kelder of een vochtige keldervloer van toepassing zijn. Ook vochtige muren verhelpen en schimmel die ontstaan door vochtproblemen behoren tot deze oplossingen.

 

*Tip

Door gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen van lokale kelderdichting bedrijven kunt u tot 40% besparen op de prijs. Gebruik vrijblijvend onze vergelijkingsdienst om snel de beste deal te vinden.

Opstijgend vocht in de kelder

Een vochtige kelder ontstaat wanneer uw keldervloer of de buitenmuren op grondniveau in contact komen met grondwater. Oudere woningen of woningen die gebouwd zijn van materiaal met een slechte vochtwering absorberen dit grondwater waardoor het in uw woning terecht komt. Dit probleem wordt ook wel opstijgend vocht genoemd.

Oplossingen tegen opstijgend vocht in de kelder zijn:
1. Kelderdichting
2. Muren injecteren

  • 1. De kelder waterdicht maken dankzij kelderdichting
    De meest voorkomende vochtbestrijding methode voor het waterdicht maken van de kelder is kelderdichting. Omdat de bouwmaterialen in uw kelder vocht opnemen zal uw gehele kelder moeten worden voorzien van een nieuwe vochtwerende pasta die gemetseld worden over uw bestaande muren en keldervloer. Hierdoor wordt het opstijgend vocht tegengehouden voordat het de kans krijgt uw woning binnen te dringen. Kelderdichting is een definitieve oplossing om de kelder waterdicht te maken.

Zeer aangetaste kelder door vocht
Is uw kelder echter aangetast dan zal er een hele nieuwe wand gemetseld moeten worden waarachter vochtwerende folie wordt geplaatst. De keldervloer wordt dan ook vaak opnieuw gegoten met vochtwerende maatregelen. Dit komt echter alleen in extreme gevallen voor waar de muren en vloeren in de kelder erg zijn beschadigd.

  • 2. Muren injecteren
    Vocht in de kelder kan zich niet alleen via de vloer verspreiden, dit kan ook gebeuren via de muren. In dit geval zal er een vochtwerende laag gespoten worden in de muren die het vocht buiten uw woning houdt. Aan de onderkant van de muren (op vloerhoogte) zullen enkele gaten geboord worden. Deze worden vervolgens volgespoten met een vochtwerende vloeistof. Hierdoor behoort opstijgend vocht tot het verleden.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken

Wilt u weten hoeveel het kost om de kelder waterdicht te maken? Vochtbestrijding prijzen zijn erg afhankelijk van uw situatie en verschillen per bedrijf. Om te achterhalen hoeveel het voor uw situatie kost kunt u gratis vochtbestrijding offertes vergelijken via onze vergelijkingsdienst.

Vergelijk vochtbestrijders in uw regio!

Vraag gratis meerdere offertes op bij vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

5 valkuilen bij vochtbestrijding

Tref je in jouw woning vochtige …

Veel gemaakte fouten bij vochtbestrijding

Wanneer je vocht aantreft in je …

Veel gestelde vragen vochtbestrijding

De belangrijkste functie van een …